Hem

skriet@skriet.com

Sovkomfort


 

 

Sömn ett underskattat kapitel i människans liv.
Sömn och vila betraktas som någonting som stör rytmen i tillvaron för övrigt.
Sömn och sovande ses som onödigt eftersom de ordinarie sysselsättningarna inte kan upprätthållas. I dagens samhälle med intåget av sociala media gäller det att hela tiden finnas närvarande. Facebook, Twitter, bloggar, ve den som missar en tweet eller en kommentar från någon.
Ständigt ett följande av andra och se vad de har för sig. Rädslan att känna sig utanför och inte få delta i samvaron i de sociala medierna överskuggar en del människors liv.

Att vila är ett hinder
Att koppla av i en vilstol eller i en säng anses vara något man inte skall göra. Utan uppkopplad hela den vakna tiden av dygnet är idealet för många. En tendens går till att skryta med hur få timmars sömn man behöver varje natt. Och att man naturligtvis går upp i ottan för att följa med allt som händer. Dessutom försöker man lägga sig så sent som möjligt för att inte missa något som händer.
Men sömn och sovande är någonting som i allra högsta grad behövs för avkoppling och rekreation. Men om man nu sparar in på sömnen är risken stor att man även låter sängen bli en underordnad del av ens möblemang. Enklast tänkbara modell, inte för att den ger den vila som behövs utan för att den betraktas som något nödvändigt ont.

Om man i stället la ner lite mer omsorg på sömnen så skulle man upptäcka att utbudet av bekväma och sköna sängar är stort. Sängar som kan ge den där nödvändiga vilan för att till fullo orka med en arbetsdag.


 

 

 

|